10. Zima u tehnici u Valpovu

2018-01-03

10. Zima u tehnici započela je 3. siječnja 2018. u 9:00 sati uvodnim riječima tajnika ZTK Valpovo-Belišće i rasporedom polaznika po radionicama. Ideja projekta "Zima u tehnici" je okupljanje djece i mladih za vrijeme zimskih praznika u radionicama Centra tehničke kulture i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Po prvi puta polaznicima je ponuđen peterosatni rad u svim radionicama: fotografije, modelarstva, maketarstva, raketarstva, zrakoplovnog modelarstva, robotike i elektronike. U ukupno petnaest sati djeca su se upoznala s osnovama rada u pojedinoj radionici i mogla su uz pomoć voditelja napraviti tehničke tvorevine, programirati na računalu, fotografirati...

Ove godine na radionicama je sudjelovalo 117 učenika sa područja gradova Valpova i Belišća te prigradskih naselja, ali i gosti iz Osijeka, Požege, Zagreba, Đurđevca, Dubrovnika i Zadra. Prisustvovao je i gost iz udruge "Mi" te svakodnevna ekipa iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci. Najmlađi sudionik imao je samo 4 godine, a najstariji 77 godina.

U sklopu Zime u domu tehnike sudjelovao je i Aeroklub Osijek s radionicom zrakoplovnih modelara i polaznici, njih osam, su tijekom pet školskih sati izradili dvoranski model F1N-150 s kojim će sudjelovati na natjecanju u Čemincu početkom veljače. Radionicu su vodili Antun Šikić i prof. Zvonimir Hajnc.