Nagrade

Hrvatski zrakoplovni savez dodjeljuje nagrade pojedincu i/ili skupini za osobita dostignuća u zrakoplovstvu, a osobito u športskom zrakoplovstvu, te za najbolja športska postignuća.

Faust Vrančić 


Na 94. generalnoj Skupštini Svjetske Zrakoplovne Federacije, koja je održana od 17. do 21. listopada 2001. u Montreauxu, Švicarska, usvojena je odluka o dodijeli nagrade Hrvatskog zrakoplovnog saveza - Republike Hrvatske, "Faust Vrančić Medal" (medalja s likom Fausta Vrančića), koja je u rangu s FAI Silver Medal, a dodjeljuje se, na nivou svijeta, za najbolje tehničke inovacije u padobranstvu.


Ikar


Nagrada "Ikar" najviša je nagrada Hrvatskoga zrakoplovnog saveza. Dodjeljuje se pojedincima i/ili skupinama, na temelju natječaja, za osobita dostignuća u zrakoplovstvu, a naročito u športskom zrakoplovstvu. Može se dodijeliti pojedincu ili skupini samo jedanput i to za neko vremensko razdoblje ili za životno djelo. Može se dodijeliti i posthumno pojedincu, te počasno pojedincu ili skupini. 


Orao


Nagrada "Orao" najviša je nagrada Hrvatskoga zrakoplovnog saveza koja se dodjeljuje pojedincu ili skupini koja je u protekloj godini postigla najbolje športske rezultate u nekom od zrakoplovnih športova. Nagrada se dodjeljuje na temelju pravila koja donosi Komisija određenog zrakoplovnog športa, a odobrava ih Izvršni odbor HZS-a. Brončana statua orla djelo je akademskog kipara Stipe Sikirice.