Novosti

U organizaciji Aerokluba ''Osijek'', a pod pokroviteljstvom Hrvatskog zrakoplovnog saveza, Državno padobransko prvenstvo Hrvatske u skokovima na cilj bit će održano u razdoblju od 04. do 06. svibnja 2018. na aerodromu Čepin. Detaljne informacije o natjecanju, načinu i roku prijave pročitajte u priloženom raspisu.

U organizaciji Aerokluba ''Zadar'', a pod pokroviteljstvom Hrvatskog zrakoplovnog saveza, 20. državno prvenstvo u raketnom modelarstvu za FAI kategorije, Pakoštane 2018. bit će održano u razdoblju od 18. do 20. svibnja 2018. Detaljne informacije o natjecanju, načinu i roku prijave pročitajte u priloženom raspisu.

Po prvi put u povijesti Hrvatskog zrakoplovnog saveza, reprezentacija u F1D kategoriji zrakoplovnog modelarstva sudjelovala je na svjetskom prvenstvu slobodnoletećih dvoranskih modela!

U Zagrebu je 20.03.2018. godine, u Domu sportova, održan redoviti Kolegij tajnika nacionalnih sportskih saveza i stručnih službi HOO-a, na kojemu je prisustvovala Glavna tajnica HZS-a, Blaženka Jagatić.

50. sjednica Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora održana je 28. veljače 2018. u zagrebačkom hotelu Panorama, a u svojstvu delegata Hrvatskog zrakoplovnog saveza prisustvovao je g. Ladislav Radulić.

U vremenskom terminu od 01. do 04.02.2018., u Portugalu, u gradu Sao Joao de Madeira, održana je 44. sjednica parajedriličarske komisije (CIVL), na kojoj je ispred HZS-a prisustvovao delegat Jerko Odžak, predsjednik Kluba slobodnog letenja Pegaz i član parajedriličarske komisije HZS.

Na svečanom proglašenju najboljih sportaša 2017. godine od strane HOO, reprezentativci HZS, Igor Bombek i Robert Leško, našli su se u društvu najuspješnijih sportašica, sportaša i trenera u Hrvatskoj.

S ponosom objavljujemo da je Hrvatska ponovno na samom vrhu svjetskog zrakoplovnog modelarstva. U pojedinačnoj F1A kategoriji, članovi hrvatske modelarske reprezentacije osvojili su titulu prvaka i viceprvaka svijeta.

Na Svjetskom modelarskom F3K prvenstvu naša reprezentacija u sastavu Marko Damjanović (17 god.), Luka Črep (14 god.) i Viktor Copan (16 god.) osvojila je broncu u ekipnom poretku!

Arijan Hucaljuk obranio je titulu europskog prvaka u F3J modelarskoj kategoriji i zasluženo nosi titulu europskog i svjetskog prvaka!

Natjecanja

Svjetsko prvenstvo slobodnoletećih dvoranskih modela klase F1D održano je u atriju hotela West Baden Springs, Indiana, SAD, u razdoblju od 19.03.-22.03.2018. godine. Hrvatsku reprezentaciju predstavljali su Vladimir Linardić i Vilim Zobec u seniorskoj konkurenciji.

U organizaciji aerokluba Osijek i centra tehničke kulture Čeminac, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog zrakoplovnog saveza, u Čemincu je 03.02.2018. po jedanaesti put održano natjecanje zrakoplovnih modelara u kategoriji dvoranskih modela F1N i F1N-150. Sudjelovalo je sveukupno 50 natjecatelja u obe kategorije.

U organizaciji Aerokluba Osijek i ZTK Valpovo-Belišće, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog zrakoplovnog saveza, 25.11.2017. godine u Belišću je održan 9. po redu - Belišće Indoor Open 2017. u kategorijama papirnati avioni, F1N-150 i F1N.

Svjetsko F1ABC prvenstvo održano je u Mađarskoj (Szentes) od 06. do 12. kolovoza 2017. godine, a pokrovitelj sudjelovanja predstavnika Hrvatske na ovom natjecanju bio je Hrvatski zrakoplovni savez.

Svjetsko modelarsko prvenstvo u F3K kategoriji održano je od 23. do 29. srpnja 2017. u Ukrajini. Hrvatsku su predstavljali reprezentativci u sastavu Marko Damjanović (17 god.), Luka Črep (14 god.) i Viktor Copan (16 god.) koji su osvojili broncu u ekipnom poretku.

Europsko prvenstvo u kategoriji F3J u seniorskoj i juniorskoj kategoriji, održano je od 16. do 22. srpnja 2017. godine u gradu Martinu u Slovačkoj, a na njemu su sudjelovali najbolji zrakoplovni modelari u F3J kategoriji iz 20 europskih zemalja.

Radionice

U subotu 10.2.2018. vrijedni polaznici radionice ''Zrakoplovno modelarstvo'' započeli su izradu rakete promjera 18 mm. Ovom radionicom polaznike se željelo upoznati s raketnim modelarstvom, a nakon konačne izrade raketa, za što je potrebna izrada strimera te ugradnja motora, slijedi odlazak na aerodrom gdje će ujedno biti organizirano i natjecanje...

U sklopu Zime u domu tehnike, Aeroklub Osijek je 09.02.2018. godine organizirao radionicu u kategoriji F1N i F1N-150 u trajanju od 20 školskih sati na kojoj je sudjelovalo osam polaznika. Izrađivali su se modeli, provodila se teoretska nastava i na kraju je održana reglaža i letenje u dvorani. Ova radionica je bila ujedno i priprema za 11.Indoor...

U Zajednici tehničke kulture Beli manastir održana je 6. Zima u Domu tehnike s radionicom zrakoplovnog modelarstva, u organizaciji Aerokluba Osijek. Radionica je održana 11.01.2018. godine u trajanju od četiri školska sata na kojoj je sudjelovalo 10 polaznika iz osnovnih škola Franjo Tuđman i Popovac. Učenici su izrađivali dvoranske modele...

U osnovnoj školi Vladimir Nazor Đakovo osmi put za redom održane su zimske radionice na kojima tradicionalno sudjeluje i Aeroklub Osijek. Ove su godine održane radionice zrakoplovnog modelarstva, nadopunjene nizom raznih radionica, koje su se odvijale tijekom dva dana, 08. i 09.01.2018. godine. Na radionici su se izrađivali modeli klizača MAKI-13,...

Radionica raketnih modelara održana je u suradnji s gradskom Zajednicom tehničke kulture Požega i osnovnim školama 07.01.2018. godine, u trajanju od pet školskih sati. Na radionicama je sudjelovalo 12 polaznika od drugog do osmog razreda osnovne škole. Izrađivale su se rakete s trakom koje su na kraju radionice ispaljivane s prostora školskog...

10. Zima u tehnici započela je 3. siječnja 2018. u 9:00 sati uvodnim riječima tajnika ZTK Valpovo-Belišće i rasporedom polaznika po radionicama. Ideja projekta "Zima u tehnici" je okupljanje djece i mladih za vrijeme zimskih praznika u radionicama Centra tehničke kulture i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.