11. International Indoor Open Čeminac

2018-02-03

U organizaciji aerokluba Osijek i centra tehničke kulture Čeminac, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog zrakoplovnog saveza, u Čemincu je 03.02.2018. po jedanaesti put održano natjecanje zrakoplovnih modelara u kategoriji dvoranskih modela F1N i F1N-150. Sudjelovalo je sveukupno 50 natjecatelja u obe kategorije.

Natjecateljima se na početku obratio načelnik Općine Čeminac Zlatko Pinjuh, koji je ujedno i otvorino spomenutu manifestaciju. Osim natjecatelja iz Hrvatske sudjelovali su natjecatelji iz Srbije i to iz Sombora, Nove Pazove i Beograda.

U kategoriji F1N sudjelovalo je ukupno 20 natjecatelja i to iz AK Karlovac, AK Beograd, AK Osijek, AK Nova Pazova, OSA Kutina, AK Sombor te iz AK Franjo Kluz Zemun. 

1. mjesto u ukupnom poretku osvojio je Vilim Zobec iz AK Karlovac, 2. mjesto osvojio je Boško Laćimić iz AK Beograd, dok je 3. mjesto osvojio Filip Glogoški iz AK Osijek. 

U kategoriji juniora, 1. je mjesto osvojio Đorđe Grubić iz AK Nova Pazova, 2. mjesto zauzeo je Antonio Ozimec iz AK Osa Kutina, a 3. mjesto pripalo je Ivanu Kelam Rupčiću iz AK Osijek. 

U kategoriji mlađih juniora 1. mjesto osvojio je Đorđe Grubić iz AK Nova Pazova, 2. je mjesto osvojio Filip Maletić iz AK Osijek, dok je 3. mjesto zauzela Lea Višinger, također iz AK Osijek. 

Među kadetima, 1. mjesto zauzeo je Đorđe Grubić iz AK Nova Pazova, 2. mjesto zauzela je Hana Višinger iz AK Osijek, dok je 3. mjesto zauzela Mihaela Radić, također iz AK Osijek.

U kategoriji F1N-150 sudjelovalo je 30 natjecatelja i to iz AK Karlovac, AK Osijek, OSA Kutina, AK Franjo Kluz Zemun, AK Beograd, AK Sombor, AK Nova Pazova, OŠ Tin Ujević, ZTK Valpovo-Belišće te članovi CTK Osijek. 

1. mjesto u ukupnom plasmanu osvojio je Vilim Zobec iz AK Karlovac, 2. mjesto osvojio je Igor Nišević iz AK Osijek, dok je 3. mjesto zauzeo Darko Ozimec iz AK Osa Kutina. 

U kategoriji juniora, 1. mjesto osvojio je Antonio Ozimec iz AK Osa Kutina, 2. mjesto je osvojio Borna Zobec iz AK Karkovac, dok je 3. mjesto osvojio Đorđe Grubić, član AK Nova Pazova. 

U kategoriji mlađih juniora 1. je mjesto osvojio Borna Zobec iz AK Karkovac, 2. Mjesto zauzeo je Đorđe Grubić iz AK Nova Pazova, dok je 3. mjesto osvojio Roko Horak iz OŠ Tin Ujević. 

U kategoriji kadeta, 1. mjesto zauzeo je Borna Zobec iz AK Karkovac, 2. mjesto je osvojila Hana Višinger iz AK Osijek, dok je 3. mjesto zauzela Lea Višinger, također članica AK Osijek.

Natjecanje je održano u odličnom ozračju, postignuti su odlični rezultati, te su na kraju podijeljene medelje za prva tri plasirana natjecatelja za svaku kategoriju.