22. Državno prvenstvo u raketnom modelarstvu

2020-10-20

Državno prvenstvo o u raketnom modelarstvu držano je 10. i 11. listopada 2020. godine u Biogradu na Moru (Jankolovica) u organizaciji ZMAK Arhitas i suorganizaciji MK Zenit.

Natjecanje je održano u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u kategorijama S3 (rakete s padobranom), S4 (raketoplani), S6 (rakete s trakom), S7 (makete) i S9 (žirokopteri). Sudjelovalo je ukupno 19 natjecatelja od čega 8 juniora, iz sveukupno 6 klubova i to ARAK Dubrava Zagreb, AK Krila Istre Pula, AK Zadar, RD Zagreb, ZMAK Arhitas Pakoštane i MK Zenit Zagreb.

U kategoriji S3 sudjelovalo je 20 natjecatelja iz AK Zadar, ZMAK Arhitas, AK Krila Istre, RD Zagreb, AK Zadar, MK Zenit i ARAK Dubrava. 1. mjesto u pojedinačnom seniorskom poretku osvojio je Vladimir Horvat (MK Zenit). 2. mjesto zauzeo je Jozo Ivančić (ARAK Dubrava), dok je 3. mjesto zauzeo Bojan Aleksić (MK Zenit). U ekipnom poretku 1. mjesto zauzela je ekipa MK Zenit, 2. mjesto zauzela je ekipa AK Zadar, dok je 3. mjesto zauzela ekipa RD Zagreb. U juniorskoj konkurenciji, 1. mjesto u pojedinačnom poretku osvojio je Borna Rendulić (ZMAK Arhitas 1), 2. mjesto osvojila je Josipa Keller (AK Zadar), a 3. mjesto zauzeo je Roko Safner (ZMAK Arhitas 2). Ekipno 1. mjesto osvojili su juniori ZMAK Arhitas 1, 2. mjesto juniori AK Zadar dok je 3. mjesto zauzela ekipa ZMAK Arhitas 2.

U kategoriji S4 sudjelovalo je 20 natjecatelja iz AK Zadar, ZMAK Arhitas, AK Krila Istre, RD Zagreb, AK Zadar, MK Zenit i ARAK Dubrava. 1. mjesto u seniorskom pojedinačnom poretku osvojio je Vladimir Horvat (MK Zenit). 2. mjesto zauzela je Kristina Barešić (AK Zadar), dok je 3. mjesto zauzeo Hrvoje Lukačić (RD Zagreb). U ekipnom poretku 1. mjesto zauzela je ekipa MK Zenit, 2. mjesto zauzela je ekipa RD Zagreb, dok je 3. mjesto zauzela ekipa AK Zadar.

U kategoriji S6 sudjelovalo je 20 natjecatelja iz AK Zadar, ZMAK Arhitas, AK Krila Istre, RD Zagreb, AK Zadar, MK Zenit i ARAK Dubrava. 1. mjesto u pojedinačnom seniorskom poretku osvojio je Vladimir Horvat (MK Zenit). 2. mjesto zauzeo je Jozo Ivančić (ARAK Dubrava), dok je 3. mjesto zauzeo Hrvoje Lukačić (RD Zagreb). U ekipnom poretku 1. mjesto zauzela je ekipa MK Zenit, 2. mjesto zauzela je ekipa RD Zagreb, dok je 3. mjesto zauzela ekipa AK Zadar. U juniorskoj konkurenciji, 1. mjesto u pojedinačnom poretku osvojio je Bruno Miočević (ZMAK Arhitas 1), 2. mjesto osvojila je Lorena Gašpert (AK Zadar), a 3. mjesto zauzeo je Roko Safner (ZMAK Arhitas 2). Ekipno 1. mjesto osvojili su juniori ZMAK Arhitas 1, 2. mjesto juniori ZMAK Arhitas 2, dok je 3. mjesto zauzela ekipa AK Zadar.

U kategoriji S7 sudjelovala su 4 natjecatelja iz ZMAK Arhitas, RD Zagreb, AK Krila Istre i MK Zenit. 1. mjesto u pojedinačnom seniorskom poretku zauzelo je Tomislav Cvitić (RD Zagreb), 2. mjesto zauzela je Tomislava Cvitić (AK Krila Istre), dok je 3. mjesto zauzeo Ratko Martinović (MK Zenit).

U kategoriji S9 sudjelovalo je 20 natjecatelja iz AK Zadar, ZMAK Arhitas, AK Krila Istre, RD Zagreb, AK Zadar, MK Zenit i ARAK Dubrava. 1. mjesto u pojedinačnom seniorskom poretku osvojila je Tomislava Cvitić (AK Krila Istre), 2. mjesto zauzeo je Tomislav Cvitić (RD Zagreb), dok je 3. mjesto zauzeo Hrvoje Lukačić (RD Zagreb). 1. mjesto u ekipnom poretku zauzela je ekipa RD Zagreb, 2. mjesto zauzela je ekipa AK Krila Istre, dok je 3. mjesto zauzela ekipa MK Zenit.

Direktor natjecanja bio je gosp. Darko Tokić, predsjednik ZMAK Arhitasa i voditelj raketnog modelarstva u Aeroklubu Zadar, a glavni sudac natjecanja bio je je gosp. Zvonimir Plišić iz Raketnog društva Zagreb.