50. sjednica Skupštine HOO-a

2018-03-05


50. sjednica Skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora održana je 28. veljače 2018. u zagrebačkom hotelu Panorama, a u svojstvu delegata Hrvatskog zrakoplovnog saveza prisustvovao je g. Ladislav Radulić. 

Od devet točaka dnevnog reda članovima Skupštine najzanimljivije su bile one o izvršenju Financijskog plana za 2017. te prva dva mjeseca tekuće godine, izmjene Pravilnika o kategorizaciji sportaša, te izvješća kao npr. ono Nadzornog odbora i revizijsko izvješće.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša konstatirao je kako su financijska izvješća pozitivna, kako su na tom planu svi dobili planirano i predviđeno, te kako HOO nema nikakvih dugova i neispunjenih obveza prema nacionalnim sportskim savezima. Glavni tajnik Josip Čop istaknuo je gotovo maksimalnu realizaciju Financijskog plana za 2017. godinu, zahvaljujući dobroj dinamici Središnjeg ureda za sport (SDUŠ) u transferiranju novca iz državnog proračuna. Predsjednik Nadzornog odbora Ivan Jelenčić i revizorica Evica Obadić izvjestili su prisutne o pozitivnom izvješću Nadzornog odbora HOO-a, te su ustvrdili da je prema zaključku vanjske revizije (revizorske kuće Interekspert), HOO poslovao sukladno hrvatskim zakonima, Statutu udruge i pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). Neven Šavor, voditelj Odjela za istraživanje i unaprjeđivanje razvojnih programa HOO-a, prisutne je informirao o izmjenama Pravilnika o kategorizaciji sportaša te je ustvrdio kako se mlađi juniori uvode kao peta kategorija, uz kadete, juniore, mlađe seniore i seniore.

Zbog dodatnih tri milijuna kuna prihoda od igara na sreću Financijski plan HOO-a za 2018. godinu uvećan je za tri milijuna kuna, a koji će, jednoglasno prihvaćenom odlukom članova Skupštine, biti raspoređeni nacionalnim sportskim savezima za pripreme i natjecanja hrvatskih sportaša pod njihovim okriljem.

Detaljnije o održanoj Skupštini HOO-a pročitajte klikom na link.