CRO Cup i Dalmacija Cup – F1ABCQ

2022-08-10

U organizaciji MK ''Zaprešić'' i AK ''Split'', CRO Cup i Dalmacija Cup u kategorijama F1ABCQ zrakoplovnog modelarstva održani su 23. i 24.07.2022. godine u Korenici - Krbava.

Na natjecanju CRO Cup F1ABCQ sudjelovali su modelari iz Švicarske, Češke, Italije, Njemačke, Austrije, Slovenije, Latvije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Sjedinjenih Američkih Država, Mađarske, Poljske, Nigerije, Turske te Hrvatske.

U kategoriji F1A sudjelovalo je 40 natjecatelja od kojih je 1. mjesto osvojio Dominik Andrist (SUI), 2. mjesto zauzeo je Michael Zagora (CZE), dok je 3. mjesto zauzeo Vittorio Brussolo (ITA).

U kategoriji F1B sudjelovalo je 17 natjecatelja, a 1. mjesto osvojio je Adam Krawiec (POL), 2. mjesto zauzeo je Bernd Silz (GER), dok je 3. mjesto zauzeo Vinko Tomljanović (CRO).

U kategoriji F1C sudjelovala su 4 natjecatelja, a 1. je mjesto zauzeo Darijo Jermol (CRO), 2. mjesto zauzeo Claus-Peter Wachtler (GER), dok je 3. mjesto zauzeo Boris Markušić (CRO).

U kategoriji F1Q sudjelovalo je 11 natjecatelja, a 1. mjesto osvojio je Franco Gradi (ITA), 2. mjesto zauzeo je Cesare Gianni (ITA), dok je 3. mjesto zauzeo Mihaly Varadl (HUN).

Na natjecanju Dalmacija Cup F1ABCQ sudjelovali su modelari iz Češke, Slovenije, Njemačke, Švicarske, Bugarske, Slovačke, Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Latvije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije, Poljske, Turske, Norveške i Hrvatske.

U kategoriji F1A sudjelovalo je 32 natjecatelja, a 1. je mjesto osvojio Vaclav Papež (CZE), 2. mjesto osvojio je Matija Hrast (SLO), dok je 3. mjesto zauzeo Dušan Frič (CZE).

U kategoriji F1B sudjelovalo je 15 natjecatelja, 1. mjesto zauzeo je Leszek Kryszczuk (POL), 2. mjesto zauzeo je Soniboj Sabo (CRO), dok je 3. mjesto zauzeo Daniel Cimochowski (POL).

U kategoriji F1C sudjelovala su 4 natjecatelja, a 1. je mjesto zauzeo Claus-Peter Wachtler (GER), 2. je mjesto zauzeo Darijo Jermol (CRO), dok je 3. mjesto zauzeo Tone Vidanšek (SLO).

U kategoriji F1Q sudjelovalo je 11 natjecatelja, a 1. mjesto osvojio je Andras Jancso (HUN), 2. mjesto osvojio je Cesare Gianni (ITA), 3. mjesto zauzeo je Franco Gradi (ITA).

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.