DP RH F1ABCQ

2023-08-10

Državno prvenstvo u kategorijama F1ABCQ  

U organizaciji Aerokluba Split, Državno prvenstvo zrakoplovnih modelara u kategorijama F1ABCQ održano je 14.07.2023. godine u Korenici, Krbava.

Sudjelovalo je ukupno 17 natjecatelja iz hrvatskih klubova MK Zaprešić, AMK Sisak, AK Krila Istre, AK Osijek te AK Split.

U kategoriji F1A sudjelovalo je ukupno 11 natjecatelja, a 1. mjesto osvojio je Igor Bombek (MK Zaprešić), 2. mjesto osvojio je Slobodan Djandara (AK Split), dok je 3. mjesto zauzeo Robert Leško (MK Zaprešić).

U kategoriji F1B sudjelovalo je ukupno 8 natjecatelja, a 1. je mjesto osvojio Soniboj Sabo (AK Split), 2. mjesto zauzeo je Vinko Tomljanović (AK Osijek), dok je 3. mjesto zauzeo Igor Nišević (AK Osijek).

U kategoriji F1C 1. mjesto zauzeo je je Željko Grepl (AMK Sisak), 2. mjesto zauzeo je Boris Markušić (AMK Sisak), 3. mjesto zauzeo je Darijo Jermol (MK Zaprešić).

U kategoriji F1Q 1. je mjesto osvojio Željko Grepl (AMK Sisak), 2. mjesto Željko Brezičević (AMK Sisak), a 3. mjesto zauzeo je Boris Markušić (AMK Sisak).

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.