DP u preciznom slijetanju parajedrilicom - RADOBOJ OPEN 2020.

2020-11-04

Državno prvenstvo u preciznom slijetanju parajedrilicom RADOBOJ OPEN 2020 održano je 25.10.2020. godine u Radoboju u organizaciji KPJ Jastreb. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 22 natjecatelja. Istog dana održano je Open natjecanje FAI kat. 2. na kojem je sudjelovalo ukupno 23 natjecatelja od čega 22 hrvatska i 1 strani natjecatelj. Održano je ukupno 6 serija.

Novi državni prvak je Goran Gredičak iz ZK ''Aerotika'', 2. mjesto osvojio je Ivica Knežević iz ZK ''Parafreek'', dok je 3. mjesto osvojio Vedran Žgela iz ZK ''Parafreek''.

1. mjesto ekipno osvojili su članovi PJK ''Zagreb'', 2. mjesto osvojili su članovi ZK ''Aerotika'', a 3. mjesto zauzela je ekipa ZK ''Parafreek''.

Ukupno je sudjelovalo 7 klubova i to ZK ''Aerotika'', ZK ''Parafreek'', PJK ''Zagreb'', LK ''Parafreek'', AK ''Virovitica'', KPJ ''Jastreb'' i AK ''Flyway''.

U OPEN konkurenciji 1. mjesto osvojio je Matjaž Sluga iz Slovenije, 2. mjesto osvojio je Goran Gredičak iz ZK ''Aerotika'', a 3. mjesto osvojio je Ivica Knežević iz ZK ''Parafreek''. 

U ženskoj konkurenciji sudjelovalo je 5 natjecateljica, a 1. je mjesto osvojila je Diana Žgela iz ZK ''Aerotika'', 2. mjesto osvojila je Silvija Tovernić iz PJK ''Zagreb'', dok je 3. mjesto osvojila je Dunja Božić iz ZK ''Aerotika''.