DP u preletima ovjesnom jedrilicom – Ljubomir Tomašković

2021-06-11

U organizaciji KSL ''Krila Kvarnera'', u razdoblju od 03.06. do 06.06.2021. godine u Istri je održano Državno prvenstvo u preletima ovjesnom jedrilicom ''Ljubomir Tomašković'' na kojem je sudjelovalo ukupno 8 natjecatelja.

Natjecanje je prema planu otvoreno 03. lipnja 2021. zadatkom od 47 km. U zahtjevnim meteorološkim uvjetima tri pilota završila su zadatak i to sa tijesnom utrkom u završnici. Posebno su se istakli mladi piloti Igor Musulin i Kristian Grabar, pretendenti na članove reprezentativne vrste.

04. lipnja 2021., iako su meteorološke prognoze predviđale slične uvjete kao prethodni dan, prevladali su vjetrovi zapadnih smjerova koji su nepovoljni za letenje s uzletišta Raspadalica. Usprkos zahtjevnim uvjetima, većina pilota je pokušala odletjeti zadatak od 47 km.

05. lipnja 2021. vremenski uvjeti su bili vrlo povoljni zbog čega je postavljen zahtjevni zadatak od 48 km preko Čićarije i unutrašnjosti Istre . Piloti su startali vrlo rano, ali nažalost, to se pokazalo lošom odlukom, jer izrazit utjecaj južnih i istočnih vjetrova u području Učke onemogućio pilotima da završe zadatak. Veliku strpljivost je pokazao Alen Milošević, koji je ujedno bio i pobjednik dana.

Ukupni rezultati - pojedinačno:

1. Igor Musulin
2. Dario Tomašić
3. Kristian Grabar

Ukupni rezultati - ekipno:

1. KSL Krila Kvarnera (Igor Musulin, Kristian Grabar, Nikola Musulin, Davor Afrić)
2. AK Cumulus (Dario Tomašić)
3. AK Osijek (Davor Bokun, Predrag Mrvić)