DP ZAGORJE OPEN 2023

2023-10-12

DP u preciznom slijetanju parajedrilicom - ZAGORJE OPEN 2023

Državno prvenstvo u preciznom slijetanju parajedrilicom ZAGORJE OPEN 2023 održano je 7. i 8.10.2023. godine u Radoboju u organizaciji KPJ Jastreb i KPJ Let. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 27 natjecatelja, od čega 21 hrvatski natjecatelj i 6 stranih natjecatelja.

Novi državni prvak je Radoslav Ostermann iz PJK Zagreb, 2. mjesto osvojio je Darko Miškec iz KPJ Jastreb, dok je 3. mjesto osvojio Luka Lucin iz ZK Aerotike.

U ženskoj konkurenciji 1. mjesto osvojila je Diana Žgela, 2. mjesto osvojila je Dorotea Protrka, dok je 3. mjesto osvojila je Dunja Božić, sve tri članice ZK Aerotika.

1. mjesto ekipno osvojili su članovi KPJ Jastreb, 2. mjesto ekipa ZK Aerotika, dok je 3. mjesto zauzela ekipa PJK Zagreb. Ukupno je sudjelovalo 5 klubova, i to KPJ Jastreb, ZK Aerotika, PJK Zagreb, AK Virovitica i ZK ParaFreek.

U OPEN konkurenciji FAI 2 kategorije, 1.mjesto osvojio je Radoslav Osterman iz PJK Zagreb, 2. mjesto osvojio je Darko Miškec iz KPJ Jastreb, dok je 3. mjesto osvojio je Renato Herega iz Slovenije. U ženskoj konkurenciji 1. mjesto osvojila je Diana Žgela iz ZK Aerotika, 2. mjesto osvojila je Špela Krnc iz Slovenije, 3. mjesto osvojila je Dorotea Protrka iz ZK Aerotika.

 Rezultati s natjecanja vidljivi su na platformi CIVLCOMPS: https://civlcomps.org/event/cro-national-acc-zagorje-open-2023/results