DPP RH u skokovima na cilj, Poreč

2023-06-13

30. državno padobransko prvenstvo RH u disciplini skok na cilj

U organizaciji Aerokluba Cumulus, 30. državno padobransko prvenstvo RH u disciplini skok na cilj, održano je u Poreču, 20. i 21.05.2023. godine.

Sudjelovalo je ukupno 25 natjecatelja iz šest klubova i to AK ''Sinj'', PK ''Krila Kvarnera'', PK ''Croatia'', AK ''Osijek'', PK Graviton i AK ''Cumulus''.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji od ukupno 21 natjecatelja 1. mjesto osvojio je Goran Ratkajec iz AK ''Cumulus'', 2. mjesto zauzeo je Matko Vuković iz AK ''Sinj'', dok je 3. mjesto osvojio Nedjeljko Brdar iz PK ''Krila Kvarnera''.

U pojedinačnoj ženskoj konkurenciji sudjelovale su dvije natjecateljice. 1. mjesto osvojila je Jadranka Zaradić, a 2. Helena Janson, obje iz AK ''Osijek''.

U ekipnoj konkurenciji nastupilo je pet ekipa od kojih je 1. mjesto i naslov ekipnog prvaka RH osvojila je ekipa AK ''Sinj'' za koju su nastupili Matko Vuković, Zlatko Ugrin, Andrija Kovačević, Tino Milanović i Damir Suton. 2. mjesto osvojila je ekipa PK ''Krila Kvarnera'' u sastavu Nedjeljko Brdar, Božidar Marić, Bojan Frlan i Stipe Jović, dok je 3. mjesto zauzela ekipa PK ''Croatia'' u sastavu Karlo Kovač, Nebojša Ilić, Hrvoje Sladetić, Ivan Đaković i Marino Radešić.