DPP RH u skokovima na cilj, Sinj

2022-07-06

Na aerodromu Sinj u Sinju, 25. i 26.06.2022.g. održano je Državno padobransko prvenstvo Hrvatske u skokovima na cilj u organizaciji Aerokluba "Sinj''.

Sudjelovalo je ukupno 24 natjecatelja iz šest klubova i to PK ''Croatia'', AK ''Osijek'', AK ''Cumulus'', PK ''Krila Kvarnera'', PK Graviton te AK ''Sinj''.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji od ukupno 22 natjecatelja 1. mjesto osvojio je Željko Žrvnar iz AK ''Cumulus'', 2. mjesto zauzeo je Božidar Marić iz PK ''Krila Kvarnera'', dok je 3. mjesto osvojio Goran Ratkajec iz Ak ''Cumulus''.

U pojedinačnoj ženskoj konkurenciji sudjelovale su dvije natjecateljice. 1. mjesto osvojila je Helena Janson, a 2. Jadranka Zaradić, obje iz AK ''Osijek''. Pojedinačni poredak odredio se na temelju održanih polufinalnih skokova jer je finalna serija, koja je također održana, poništena zbog vjetra koji je prelazio dopuštenu jačinu.

U ekipnoj konkurenciji nastupile su četiri ekipe od kojih je 1. mjesto i naslov ekipnog prvaka RH osvojila je ekipa AK ''Sinj'' za koju su nastupili Andrija Kovačević, Jurica Jagnjić, Damir Suton, Matko Vuković i Zlatko Ugrin. 2. mjesto osvojila je ekipa PK ''Krila Kvarnera'' u sastavu Nedjeljko Brdar, Božidar Marić, Stipe Jović i Bojan Frlan, dok je 3. mjesto zauzela ekipa PK ''Croatia'' u sastavu Marino Radešić, Dražen Pezer, Hrvoje Sladetić, Ivan Daković i Nebojša Ilić. Za ekipni plasman skakalo se sedam serija iz zrakoplova Cessna 206 i Cessna 207.

Sudački tim činili su Darko Elezović - glavni sudac te Bjanka Pavin, Veseljka Klobučarić Pirc i Zvonko Kovačević, a za mjernu opremu i obradu rezultata bili su zaduženi Miloš Janković i Sretenka Došlić iz SkyLab circuits.