Državno padobransko prvenstvo u skokovima na cilj, Sinj 2019.

2019-09-24

U organizaciji Aerokluba Sinj, 14. i 15. rujna 2019. na sinjskom aerodromu održano je Padobransko državno prvenstvo Republike Hrvatske u skokovima na cilj. Sudjelovalo je 24 natjecatelja iz šest hrvatskih aeroklubova i to; AK ''Osijek'', PK ''Croatia'', Zagreb, PK ''Krila Kvarnera'', Rijeka, AK ''Cumulus'', Opatija, PK ''Graviton'', Split i domaćin AK ''Sinj'' koji je imao čak dvije ekipe u konkurenciji.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji, između 21 natjecatelja, 1. mjesto osvojio je Hrvoje Sladetić (PK ''Croatia''), 2. mjesto osvojio je Željko Žrvnar (AK ''Cumulus''), dok je 3. mjesto zauzeo Nedjeljko Brdar (PK ''Krila Kvarnera'').

U pojedinačnoj ženskoj konkurenciji sudjelovale su 3 natjecateljice, a 1. mjesto osvojila je Jadranka Zaradić (AK ''Osijek''), 2. mjesto osvojila je Helena Janson (AK ''Osijek'') dok je 3. mjesto zauzela Petra Kunovac (PK ''Croatia'').

U ekipnoj konkurenciji 1.mjesto osvojila je ekipa AK ''Sinj'' u sastavu Andrija Kovačević, Jurica Jagnjić, Matko Vuković, Nikola Bašić i Zlatko Ugrin. 2. mjesto osvojila je ekipa AK ''Osijek'' u sastavu Jadranka Zaradić, Marko Žuljević, Siniša Živko, Zvonimir Hromatko i Helena Janson, dok je 3. mjesto osvojila ekipa PK ''Croatia'' u sastavu Hrvoje Sladetić, Karlo Kovač, Zdravko Šnajder i Petra Kunovac.  

Link na reportažu Mreža TV-a: https://www.facebook.com/watch/?v=2455922431354808