Državno prvenstvo pilota UL (SRZ) i Aeroklub Vrsar CUP 2018.

2018-08-06

U organizaciji aerokluba Vrsar, 28.07.2018. godine na aerodromu Vrsar, održano je 1. državno prvenstvo pilota UL (SRZ) te Međunarodno natjecanje pilota sportsko rekreativnih zrakoplova i zrakoplova generalnog zrakoplovstva, a pod nazivom Aeroklub Vrsar CUP.

Na 1. državnom prvenstvu pilota UL (SRZ) u disciplinama preciznog slijetanja s i bez prepreke, 1. mjesto osvojio je Zlatko Mateša (AK Vrsar), 2. mjesto osvojio je Irfan Hafizović (AK Vrsar), dok je 3. mjesto osvojio Dražen Sačić (AK Vrsar).

Na Aeroklub Vrsar CUPu okupili su se natjecatelji iz susjedne Slovenije te iz Hrvatske. Po lijepom vremenu koje je pogodovalo sudionicima, piloti su se natjecali u dvije kategorije u preciznom slijetanju s i bez prepreke.

Konačni rezultati iznjedrili su najbolje plasirane u tri kola slijetanja, tako da je u kategoriji pilota Sportsko rekreativnih zrakoplova u ukupnom plasmanu, 1. mjesto osvojio Bojan Premuš iz pilotskog kluba Krila Kvarnera Rijeka, dok su 2. i 3. mjesto osvojili članovi aerokluba Vrsar, Zlatko Mateša i Irfan Hafizović.

Borba za plasman pilota u kategoriji Generalnog zrakoplovstva bila je neizvjesna, no ipak je 1. mjesto osvojio Benjamin Ličer iz Obalnog letalskog centra Portorož, dok je 2. mjesto pripalo Antonu Jusu, članu aerokluba Vrsar, a 3. mjesto mladom Juraju Maškariću iz Aerokluba Dubrovnik, kojem je ovo prvi nastup na međunarodnom natjecanju.