Državno prvenstvo u preciznom slijetanju parajedrilicom

2019-10-21

U organizaciji KPJ ''Jastreb'', 13.10.2019. u Radoboju je održano Državno prvenstvo u preciznom slijetanju parajedrilicom RADOBOJ OPEN 2019. na kojem je sudjelovalo ukupno 26 natjecatelja i to 5 stranih natjecatelja i 21 hrvatski natjecatelj.

Održani su Državno prvenstvo te Open natjecanje FAI kat. 2. Novi državni prvak postao Radoslav Ostermann (PJK ''Zagreb''), 2. mjesto osvojio je Vedran Žgela (ZK ''Parafreek'') dok je 3. mjesto osvojio David Pikutić (PJK ''Zagreb''). U ekipnom poretku 1. je mjesto osvojila ekipa PJK ''Zagreb'', 2. mjesto osvojila je ekipa ZK ''Parafreek'', dok je 3. mjesto osvojila ekipa ZK ''Aerotika''. Sudjelovalo je ukupno 6 klubova i to PJK ''Zagreb'', ZK ''Parafreek'', ZK ''Aerotika'', LK ''Parafreek'', AK ''Virovitica'' i KPJ ''Jastreb''.

U OPEN konkurenciji 1. je mjesto osvojio također Radoslav Ostermann iz PJK ''Zagreb'', 2. mjesto osvojio je Renato Herega iz Slovenije, dok je 3. mjesto osvojio Duško Gorenc također iz Slovenije.

Rezultati su dostupni su putem poveznice: https://www.jastreb.org/hr/radoboj-2019/rezultati-dp-2019 

Osim samog natjecanja, 12.10.2019. g. održan je i seminar za suce u preciznom slijetanju na kojem su sudjelovala 4 nova suca. Seminar su vodile Sonja Papeš i Maja Karas, sutkinje FAI 1 kategorije.