Državno prvenstvo u preletima parajedrilicom - Ivanec Open 2018

2018-06-28

U organizaciji kluba padobranskog jedrenja LET iz Ivanca, u razdoblju od od 22. do 25. lipnja 2018. godine, u Ivancu je održano Otvoreno državno prvenstvo u parajedriličarstvu. Državno prvenstvo službeno je otvoreno u sklopu proslave Dana grada Ivanca, a u natjecanjima je sudjelovalo 60 letača, 38 hrvatskih natjecatelja, te 22 strana natjecatelja iz 6 zemalja svijeta, i to iz Hong Konga, Japana, Italije, Reunion Islanda, Mađarske i Slovenije.

U ukupnoj pojedinačnoj hrvatskoj konkurenciji, od ukupno 38 natjecatelja, 1. mjesto osvojio je Antun Lovrec iz PJK LET, Ivanec, 2. mjesto zauzeo je Danko Petrin također iz PJK LET, Ivanec, dok je 3. mjesto zauzeo Zoran Bošković iz ZK Fenis, Zagreb.

U ženskoj pojedinačnoj hrvatskoj konkurenciji 1. mjesto osvojila je Sara Lovrec iz PJK LET, Ivanec, dok su članice PJK Zagreb, Inja Šporer i Bernardica Solina zauzele 2. i 3. mjesto.

Od ukupno 9 ekipa koje su sudjelovale na prvenstvu, i to PJK Let, PJK Zagreb, ZK Fenis, PG Feniks Kalnik, AK Virovitica, LK Parafreek, ZK ParaFreeK, KPJ Jastreb i KSL Pegaz, 1. mjesto osvojili su članovi ekipe PJK LET, Ivanec, 2. mjesto zauzeli su članovi PJK Zagreb, a 3. mjesto osvojila je ekipa ZK Fenis iz Zagreba.