Državno prvenstvo u raketnom modelarstvu

2018-05-25

Od 18.05. do 20.05.2018. godine održano je 20. državno prvenstvo u raketnom modelarstvu za FAI kategorije. Natjecanje je održano u Vranskim poljima na području općine Pakoštane po lijepom i sunčanom vremenu s vjetrom do 5 m/s tako da su natjecatelji imali odlične uvjete te su i ostvareni rezultati takvi. Sukladno Pravilniku u svakoj od kategorija nastupilo je najmanje 6 sudionika i tri kluba, ukupno je sudjelovalo 5 klubova i to: AK Zadar, AK Krila Istre, ARAK Dubrava, MK Zenit i RD Zagreb, te ukupno 9 natjecatelja.

U kategoriji S-3-A sudjelovali su natjecatelji iz 4 kluba i to AK Zadar, ARAK Dubrava, RD Zagreb i MK Zenit. 1. mjesto pojedinačno osvojio je Jozo Ivančić, 2. mjesto zauzeo je Zvonimir Plišić, dok je 3. mjesto zauzeo Darko Tokić. Ekipno su 1. mjesto zauzeli članovi AK Zadar, 2. mjesto zauzela je ekipa ARAK Dubrava, dok je 3. mjesto zauzla ekipa RD Zagreb.

U kategoriji S-4-A sudjelovali su natjecatelji iz 4 kluba i to: AK Krila Istre, MK Zenit, AK Zadar te RD Zagreb. 1. mjesto pojedinačno osvojio je Vladimir Horvat, 2. mjesto osvojila je Tomislava Cvitić, dok je 3. mjesto zauzeo Zvonimir Plišić. Ekipno su 1. mjesto zauzeli članovi AK Krila Istre, 2. mjesto zauzela je ekipa MK Zenit, dok je 3. mjesto zauzla ekipa AK Zadar.

U kategoriji S-6-A sudjelovali su natjecatelji iz 5 klubova i to AK Zadar, MK Zenit, AK Krila Istre, RD Zagreb, i ARAK Dubrava. 1. mjesto pojedinačno osvojila je Tomislava Cvitić, 2. mjesto zauzeo je Vladimir Horvat, dok je 3. mjesto zauzeo Zvonimir Plišić. Ekipno su 1. mjesto zauzeli članovi AK Zadar, 2. mjesto zauzela je ekipa MK Zenit, dok je 3. mjesto zauzla ekipa AK Krila Istre.

U kategoriji S-9-A sudjelovali su natjecatelji iz 4 kluba i to: AK Zadar, RD Zagreb, AK Krila Istre i MK Zenit. Pojedinačno 1. mjesto osvojio je Darko Tokić, 2. je mjesto zauzeo Zvonimir Plišić, dok je 3. mjesto zauzeo Tomislav Cvitić. Ekipno su 1. mjesto zauzeli natjecatelji AK Zadar, 2. mjesto zauzela je ekipa RD Zagreb, dok je 3. mjesto zauzela ekipa AK Krila Istre.

Glavni sudac bio je Denis Čulinović. Nije bilo žalbi ni prigovora.