Državno prvenstvo zrakoplovnih modelara u kategorijama F5J i F3K

2020-10-29

Državno prvenstvo zrakoplovnih modelara u kategorijama F5J i F3K održano 05.09.2020. godine na Krapinsko zagorskom aerodromu u Gubaševu. Nastupili su natjecatelji iz Ludbrega,
Slavonskog Boda, Karlovca, Zagreba i Zaprešića. U F3K kategoriji nastupilo je ukupno 8 natjecatelja, dok je u F5J kategoriji nastupilo 9 natjecatelja. Novi Državni prvaci su Arijan Hucaljuk (F3K), Luka Črep (F3K-junior) i Saša Pećinar (F5J).

U kategoriji F3K 1. mjesto u pojedinačnom poretku osvojio je Arijan Hucaljuk (AK Brod), 2. mjesto zauzeo je Miljenko Frančić (AK Rudolf Fizir 1), dok je 3. mjesto zauzeo Luka Črep (AK Rudolf Fizir 1). U ekipnom poretku 1. mjesto osvojila je ekipa AK Rudolf Fizir 1, 2. mjesto zauzela je ekipa AK Rudolf Fizir 2, dok je 3. mjesto zauzela ekipa AK Brod.

U kategoriji F5J 1. mjesto u pojedinačnom poretku osvojio je Saša Pećinar (MAK Trešnjevka), 2. mjesto zauzeo je Leon Matić (AK Brod), dok je 3. mjesto zauzeo Krešimir Hrastovec (MK Zaprešić). U ekipnom poretku 1. mjesto osvojila je ekipa AK Brod, 2. mjesto zauzela je ekipa MK Zaprešić, dok je 3. mjesto zauzela ekipa MAK Trešnjevka.