Državno zrakoplovno modelarsko prvenstvo u kategorijama F3J, F3K, F5J i F5J – N

2018-08-10

U petak 22. i subotu 23. lipnja, na letjelištu AK Čakovec u Pribislavcu, održano je državno prvenstvo u kategorijama F3J, F3K, F5J i F5J-N u organizaciji AK "Rudolf Fizir".

U petak 22. lipnja, uz kišu koja je odgodila početak natjecanja, održano je državno prvenstvo u kategorijama F5J i F5J - N. Na državnom prvenstvu u F5J kategoriji nastupilo je ukupno 11 pilota iz 5 različitih klubova. Pobjedu je odnio Arijan Hucaljuk iz AK Brod ispred Nikole Frančića iz AK "Rudolf Fizir", dok je 3. plasirani bio Pongrac Igor iz MAK Trešnjevka. U juniorskoj konkurenciji pobjedu je odnio Alen Tucman iz MK Zapređić.

U F5J-N kategoriji sudjelovalo je 11 pilota iz 4 kluba. Najbolji je bio Damir Kosir iz MK Zaprešić, 2. mjesto osvojio je Mladen Horvatin iz Aerokluba Karlovac, a 3. mjesto osvojio je Mihajlović Saša iz MK Zaprešić. 1. mjesto u juniorskoj konkurenciji osvojio je Alen Tucman dok je 2. mjesto osvojio Bićanić Filip.

U subotu 23. lipnja nastavljeno je državno prvenstvo u kategorijama F3J i F3K. U F3J kategoriji sudjelovalo je 7 pilota iz 4 kluba. Državnim prvakom u F3J kategoriji postao je Arijan Hucaljuk ispred drugoplasiranog Nikole Frančića dok je 3. mjesto zauzeo Saša Pečinar. Najbolji junior u ovoj kategoriji bio je Matić Leon ispred drugoplasiranog Luke Črepa.

U F3K kategoriji sudjelovalo je ukupno 12 natjecatelja iz 4 aerokluba. Najbolji ukupno bio je Marko Damjanović, ujedno i prvi junior. 2. mjesto odnio je Nikola Frančić ispred trećeplasiranog Arijana Hucaljuka. 2. mjesto u juniorskoj konkurenciji zauzeo je Luka Črep, a 3. Viktor Copan.