EP F5J - Arijan Hucaljuk Europski prvak!

2022-09-05

Europsko prvenstvo za radio upravljane jedrilice klase F5J

Na Europskom prvenstvu za radio upravljane jedrilice klase F5J koje se održavalo od 21.08.2022. do 27.08.2022. godine u mjestu Szeged u Mađarskoj nastupila je Hrvatska seniorska reprezentacija u sastavu Arijan Hucaljuk, Saša Pećinar i Nikola Lehkec.

U kvalifikacijskom dijelu natjecanja reprezentacija je do dvanaestog leta bila u vodstvu, ali u trinaestom letu im je sportska sreća okrenula leđa te je iz vodstva na kraju u ekipnom plasmanu osvojeno deseto mjesto u konkurenciji od 25 reprezentacija.

U pojedinačnoj konkurenciji nastupilo je 74 pilota. Tijekom kvalifikacijskih letova prvo mjesto je uvjerljivo držao Arijan Hucaljuk. Saša Pećinar i Nikola Lehkec su također ostvarivali solidne rezultate, tako da je Saša Pećinar većinu kvalifikacija bio među vodećima, a Nikola Lehkec oko tridesetog mjesta, a u konačnom plasmanu je Nikola Lehkec osvojio 29. mjesto, a Saša Pećinar 44. mjesto.

Po završetku kvalifikacijskih letova Arijan Hucaljuk je ostvario plasman u FlyOff u kojem je kroz četiri dodatna leta s osvojenih maksimalnih 4000 bodova ostvario uvjerljivu pobjedu te tako obranio titulu Europskog prvaka za radio upravljane jedrilice klase F5J.

Uz natjecatelje treba istaknuti i pomoćnika Milivoja Hucaljuka te izbornika Zorana Lulića koji su obavljali logističke zadatke.

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.