Radionice AK Osijek: F1N-150 i F1N, 2020.

2021-01-11

U sklopu Zime u domu tehnike, AK ''Osijek'' je tijekom siječnja 2020.g. provodio radionicu u kategoriji F1N i F1N-150 u trajanju od 20 školskih sati.

Sudjelovalo je 24 polaznika (dvije grupe po 12 polaznika) u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Izrađivali su se modeli kategorije F1N-150 koji se startaju na gumicu, provodila se teoretska nastava i na kraju je održana reglaža i letenje u dvorani. 

Ova radionica je bila ujedno i priprema za Indoor Open Čeminac na kojem su polaznici sudjelovali. Radionicu su održali članovi aerokluba gosp. Miro Suver i gosp. Filip Glogoški.

Radionica u kategoriji F1N zrakoplovnog modelarstva provedena je tijekom veljače 2020. godine, u prostorijama Doma tehnike Osijek, u trajanju od 20 sati, na kojoj su se polaznici upoznavali s kategorijom F1N te s materijalima i alatima koje će koristiti prilikom izrade modela. Polaznici su na početku radionice izrađivali pojedine dijelove za model, koje su zatim lijepili i spajali u jednu cjelinu, te je svaki od njih izradio po dva modela. Zatim je odrađena radionička reglaža i pripreme za odlazak u dvoranu, gdje su se modeli provjeravali za završni let, te je održano predavanje o pravilnom izbačaju i startanju samih modela. 

Cilj radionice je privlačenje mladih ljudi na bavljenje zrakoplovnim modelarstvom, upoznavanje istih sa naprednim tehnologijama u modelarstvu, te obuka djece kako bi se u budućnosti mogli baviti i naprednijim kategorijama zrakoplovnog modelarstva i samostalno se natjecati u raznim kategorijama. Na radionici je sudjelovalo ukupno 10 polaznika, uzrasta od 2. do 8. razreda osnovne škole, a vodio ju je gosp. Filip Glogoški.