F5J CRO Cup 2021

2021-08-12

U organizaciji MK ''Zaprešić'', od 30. 07. do 01. 08. 2021. godine na sportskom aerodromu Rudolfa Perešina u Gubaševu održano je međunarodno natjecanje zrakoplovnih modelara u kategoriji radio upravljanih modela jedrilica s elektro pogonom F5J. 

Iako zbog Covid pandemije broj natjecatelja nije bio na razini pred pandemijskih natjecanja, nastupilo je 28 natjecatelja iz Švedske, Poljske, Češke, Njemačke, Austrije, Slovenije, Bugarske, Grčke i Hrvatske u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. 

Natjecanje je započelo po zakazanom vremenu u subotu 31.07., a iako je planirano 10 kvalifikacijskih turnusa, zbog kratke oluje uspjelo se odraditi 9. U nedjelju 01.08., najboljih 7 natjecatelja poletjeli su u 3 finalna leta. 

1. mjesto osvojio je aktualni svjetski/europski prvak Arijan Hucaljuk ispred Primoža Rižnera iz Slovenije i Woicijeh Byrski-a iz Poljske. U juniorskom poretku 1. mjesto zauzeo je njemački junior Cyrill Römer.

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.