FF CRO Cup 2018., Krbavsko polje

2018-08-31

Natjecanje FF CRO CUP 2018, iz serije FAI World Cup natjecanja koje obuhvaća 64 natjecanja iz cijelog svijeta, održano je 25.08.2018. u Hrvatskoj na Krbavskom polju, u organizaciji MK Zaprešić.

Sudjelovalo je 95 natjecatelja iz 20 zemalja (15 hrvatskih, te 80 stranih natjecatelja) te je time još jednom dokazana i opravdana tradicija te dobra reputacija više od desetljeća organizacije natjecanja u zrakoplovnom modelarstvu u kategoriji slobodni let na Krbavskom polju.

Vremenski uvjeti bili su idealni uz slab vjetar od 0 do 4 m/s te ugodnu temperaturu do maksimalno 25 °C. Jutarnja magla razišla se na vrijeme tako da je natjecanje održano po predviđenoj satnici.

Proglašenje najboljih pojedinaca uz dodjelu odličja obavljeno je na samom mjestu natjecanja nakon dva kruga završnih finalnih letova (Fly-off) u predvečernjim satima.

U izrazito jakoj konkurenciji hrvatski natjecatelji imali su dobar i natjecateljski uspješan nastup uz pobjede u dvije kategorije F1A i F1C. U kategoriji F1A, u konkurenciji od 48 natjecatelja, 1. mjesto osvojio je Robert Leško, dok je u kategoriji F1C, u konkurenciji od 8 natjecatelja, 1. mjesto osvojio Darijo Jermol.

Rezultati natjecanja dostupni su na stranicama FAI: https://www.fai.org/world-cups/f1-free-flight