FF CRO CUP 2021, Krbava

2021-08-19

Natjecanje FF CRO CUP iz serije FAI World Cup natjecanja tradicionalno je održano u Hrvatskoj na Krbavskom polju u organizaciji MK Zaprešić. Natjecanje je održano 24.07.2021. godine.

Sudjelovalo je ukupno 67 natjecatelja.

Nakon godinu i šest mjeseci suspenzije natjecanja najvišeg ranga pod okriljem FAI-a uslijed Covid pandemije, FF Cro Cup je jedno od prvih održanih natjecanja F1ABCQ kategorije u Svjetskom kupu. S obzirom na otežana putovanja i restrikcije prilikom prelaska granice te manje od mjesec dana od ponovne uspostave FAI World Cup lige natjecanja, nastup ukupno 67 natjecatelja iz 15 zemalja svijeta veliki je uspjeh za organizatora i potvrda visokog renomea organizacije međunarodnih aeromodelarskih natjecanja u Hrvatskoj.

Ukupno 17 natjecatelja iz hrvatske nastupilo je na natjecanju, svakako treba istaknuti odličan plasman i nastup u finalu (fly-off) hrvatskog juniorskog reprezentativca Davida Lunka (AK ''Krila Istre'') koji je odnio pobjedu u juniorskom poretku kategorije F1A, drugo mjesto Igora Niševića (AK ''Osijek'') u F1B kategoriji te pobjedu Darija Jermola (MK ''Zaprešić'') u F1C kategoriji.

Vremenski uvjeti bili su idealni uz slab vjetar od 0 do 4 m/s te toplo vrijeme do 29 °C. Jutarnja magla razišla se na vrijeme tako da je natjecanje održano po predviđenoj satnici. Natjecanje je prošlo u odličnom natjecateljskom raspoloženju, bez pritužbi natjecateljskom žiriju. Proglašenje najboljih pojedinaca u generalnom i juniorskom poretku uz dodjelu odličja obavljeno je na samom mjestu natjecanja nakon dva kruga završnih finalnih letova (fly-off) u predvečernjim satima.

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.