FF CRO CUP – F1ABCQ

2023-08-11

FF CRO Cup u kategorijama F1ABCQ

U organizaciji MK ''Zaprešić'', FF CRO Cup u kategorijama F1ABCQ zrakoplovnog modelarstva održan je 15.07.2023. godine na terenu Krbavsko polje.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 93 modelara iz Mađarske, Slovenije, Češke, Slovačke, Švicarske, Ukrajine, Njemačke, Latvije, Makedonije, Turske, Švedske, SAD-a, Srbije, Italije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Poljske, Norveške i Hrvatske (13 hrvatskih natjecatelja).

Natjecanje je održano u trajanjima vremena rundi i zadanim trajanjima letova prema prethodno objavljenom raspisu i pravilima FAI-ja i HZS-a. Vremenski uvjeti su dozvoljavali neometano odvijanje natjecanja. Zbog dužeg trajanja dana i vremenskih uvjeta, u dogovoru s natjecateljima, preskočio se prvi fly off te je odrađen drugi fly off pred sumrak u predviđenom trajanju leta po raspisu. Isti fly off nije odlučio konačni plasman svih natjecatelja te je drugo jutro održan drugi fly off. Drugi fly off je odlučio konačni rezultat natjecatelja te je isti dan izvršena dodjela nagrada.

U kategoriji F1A sudjelovalo je 55 natjecatelja od kojih je 1. mjesto osvojio Imre Móric Csikár, jr. (HUN), 2. mjesto zauzeo je Matija Hrast (SLO), dok je 3. mjesto zauzeo Grozdan Meglaj (CRO).

U kategoriji F1B sudjelovalo je 23 natjecatelja, a 1. mjesto osvojio je Oleg Kulakovsky (UKR), 2. mjesto zauzeo je Oleksandr Starov (UKR), dok je 3. mjesto zauzeo Vladislav Urban (CZE).

U kategoriji F1C sudjelovalo je 5 natjecatelja, a 1. je mjesto zauzeo Claus-Peter Wächtler (GER), 2. mjesto zauzeo je Luca Aringer (GER), dok je 3. mjesto zauzeo Szonja Bauer, jr. (HUN).

U kategoriji F1Q sudjelovalo je 12 natjecatelja, a 1. mjesto osvojio je Urs Schaller (ITA), 2. mjesto zauzeo je Mihály Váradi (HUN), dok je 3. mjesto zauzeo András Búzás (HUN).

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.