FF Memorijal Danko Sokolić

2023-08-11

FF Memorijal Danko Sokolić – F1ABCQ

U organizaciji AK ''Osijek'', FF Memorijal Danko Sokolić u kategorijama F1ABCQ zrakoplovnog modelarstva održan je 16.07.2023. godine na terenu Krbavsko polje.

Na natjecanju su sudjelovala ukupno 82 modelara iz Njemačke, Ukrajine, Bugarske, Slovenije, Švedske, Slovačke, Češke, Mađarske, Izraela, Bosne i Hercegovine, SAD-a, Turske, Srbije, Švicarske, Italije, Makedonije, Latvije, Poljske, Norveške i Hrvatske (9 hrvatskih natjecatelja).

U kategoriji F1A sudjelovalo je 49 natjecatelja od kojih je 1. mjesto osvojio Volker Bajorat (GER), 2. mjesto zauzeo je Yuri Grushkovskiy (UKR), dok je 3. mjesto zauzeo Miroslav Mandichev (BUL).

U kategoriji F1B sudjelovalo je 19 natjecatelja, a 1. mjesto osvojio je Adam Krawiec (POL), 2. mjesto zauzeo je Oleg Kulakovsky (UKR), dok je 3. mjesto zauzeo Mykola Kovalenko (UKR).

U kategoriji F1C sudjelovalo je 5 natjecatelja, a 1. je mjesto zauzeo Gerhard Aringer (GER), 2. mjesto zauzeo je Claus-Peter Wächtler (GER), dok je 3. mjesto zauzeo Luca Aringer (GER).

U kategoriji F1Q sudjelovalo je 12 natjecatelja, a 1. mjesto osvojio je Cesare Gianni (ITA), 2. mjesto zauzeo je Mihály Váradi (HUN), dok je 3. mjesto zauzeo Imola Váradiné Fodor (HUN).

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.