HR XC LIGA 2018

2018-11-12

U organizaciji KPJ Jastreb, u razdoblju od 30.04. do 31.10.2018. godine održana je HR XC LIGA 2018, na kojoj je sudjelovalo 38 natjecatelja, od toga 37 hrvatskih te 1 strani natjecatelj. Ukupno je održano 5 kola, a 1. je počelo 02. lipnja 2018. godine na terenu Tribalj (prije 1. kola, 21. travnja 2018. godine održan je trening na terenu Ravna Gora). 

Na 1. kolu lige sveukupni pobjednik bio je Damir Habek, a u EN-C klasi krila 1. mjesto osvojio je Mario Trgovec, oba iz KPJ Let Ivanec, dok je u EN-B klasi krila, 1. mjesto osvojio Ivica Huljek iz PJK Zagreb.

2. kolo lige održano je na terenu Ivančica 23. lipnja 2018. godine, a održano je u sklopu DP i na toj trci sveukupni pobjednik bio je Damjan Čretnik iz Slovenije DJP Lintvar, dok je u EN-C klasi krila 1. mjesto osvojio bio Mario Trgovec iz KPJ Let Ivanec, a u EN-B klasi krila pobjednica je bila Sara Lovrec također iz KPJ Let Ivanec.

3. kolo lige održano je na terenu Buzet Raspadalica 16. rujna 2018. godine i na toj trci sveukupni pobjednik bio je Antun Lovec, u EN-C Klasi krila 1. mjesto osvojio je Danijel Čadež iz PJK Flumen, dok je u EN-B Klasi krila pobjednica bila Sara Lovrec.

4. kolo lige održano je na terenu Ravna Gora 30. rujna 2018. godine i sveukupni pobjednik bio je Antoni Buljan, član ZK Fenis, u EN-C klasi krila pobjedu je odnio Hrvoje Štefanec iz AK Virovitica, dok je u EN-B klasi krila pobjednik bio Josip Osmann iz PJK Zagreb.

5. kolo lige održano je 14. listopada 2018. godine, ponovno na terenu Tribalj i to je bilo zadnje kolo budući da vremenski uvjeti nisu dozvolili održavanje 6. kola. Na toj trci sveukupni pobjednik bio je Antun Lovrec, u EN-C klasi pobjednik je bio Danijel Čadež, dok je u EN-B klasi krila, Josip Osmann osvojio 1. mjesto.

Sveukupni poredak:

 1. mjesto: Antoni Buljan - ZK Fenis
 2. mjesto: Damir Habek - KPJ Let Ivanec
 3. mjesto: Antun Lovrec - KPJ Let Ivanec

EN-C klasa krila

 1. mjesto: Mario Trgovec - KPJ Let Ivanec
 2. mjesto: Danijel Čadež - PJK Flumen
 3. mjesto: Ivica Grgić - KPJ Jastreb

EN-B klasa krila

 1. mjesto: Dejan Mihelčić - PJK Zagreb
 2. mjesto: Sara Lovrec - KPJ Let Ivanec
 3. mjesto: Ivica Huljek - PJK Zagreb

Klupski poredak:

 1. mjesto: KPJ Let Ivanec
 2. mjesto: PJK Zagreb
 3. mjesto: ZK Fenis

Svi rezultati i slike sa svakog pojedinačnog kola kao i ukupni rezultati natjecanja nalaze se na web platformi za organizaciju XC natjecanja AIRTRIBUNE na adresi: https://airtribune.com/xc-liga-2018/results