HR XC LIGA 2019

2020-01-20

U organizaciji KPJ Jastreb, u razdoblju od 01.04. do 31.10.2019. godine održana je HR XC LIGA 2019, na kojoj je sudjelovalo 35 natjecatelja. Ukupno je održano 5 kola, a 1. je počelo 06. travnja 2019. godine na terenu Tribalj.

Na 1. kolu lige sveukupni pobjednik bio je Antoni Buljan, u EN-C klasi krila 1. mjesto osvojio je Krešo Kovačić, oba iz ZK Fenis, dok je u EN-B klasi krila, 1. mjesto osvojio Josip Osmann iz PJK Zagreb.

2. kolo lige održano je na terenu Ivančica 20. travnja 2019. godine, a sveukupni pobjednik bio je Danijel Krušelj iz LK Parafreek, dok je u EN-C klasi krila 1. mjesto osvojio Davor Kunst iz ZK Aerotika, a u EN-B klasi krila pobjednik je bio Dejan Mihelčić iz PJK Zagreb.

3. kolo lige održano je na terenu Ivančica 25. lipnja 2019. godine u sklopu državnog prvenstva Zagorje open i na toj trci sveukupni pobjednik bio je Antun Lovec iz KPJ Let, u EN-C Klasi krila 1. mjesto osvojio je David Pikutić iz PJK Zagreb, dok je u EN-B Klasi krila pobjednik bio Josip Osmann također iz PJK Zagreb.

4. kolo lige održano je na terenu Tribalj 15. rujna 2019. godine i sveukupni pobjednik bio je Antun Lovrec, član KPJ Let, u EN-C klasi krila pobjedu je odnio Krešo Kovačić iz ZK Fenis, dok je u EN-B klasi krila pobjednik bio Josip Osmann iz PJK Zagreb. 

5. kolo lige održano je 27. listopada 2019. godine, na terenu Buzet Raspadalica i to je bilo zadnje kolo budući da vremenski uvjeti nisu dozvolili održavanje 6. kola. Na toj trci sveukupni pobjednik bio je Davor Kunst, također pobjednik u EN-C klasi, dok je u EN-B klasi krila, Josip Osmann osvojio 1. mjesto.

Sveukupni poredak:

 1. mjesto: Antoni Buljan - ZK Fenis
 2. mjesto: Damir Habek - KPJ Let 
 3. mjesto: Davor Kunst - ZK Aerotika

EN-C klasa krila

 1. mjesto: Davor Kunst - ZK Aerotika
 2. mjesto: Krešo Kovačić - ZK Fenis
 3. mjesto: Mario Trgovec - KPJ Let

EN-B klasa krila

 1. mjesto: Josip Osmann - PJK Zagreb
 2. mjesto: Dejan Mihelčić - PJK Zagreb
 3. mjesto: Ivica Huljek - PJK Zagreb

Sveukupni poredak - žene:

 1. mjesto: Sara Lovrec - KPJ Let
 2. Jasna Lalić - ZK Fenis
 3. Diana Žgela - ZK Aerotika

Klupski poredak:

 1. mjesto: KPJ Let 
 2. mjesto: PJK Zagreb
 3. mjesto: ZK Fenis

Svi rezultati i slike sa svakog pojedinačnog kola kao i ukupni rezultati natjecanja nalaze se na web platformi za organizaciju XC natjecanja AIRTRIBUNE na adresi: https://airtribune.com/xc-liga-2019/results