Kolegij tajnika - HOO

2018-03-22

U Zagrebu je 20.03.2018. godine, u Domu sportova, održan redoviti Kolegij tajnika nacionalnih sportskih saveza i stručnih službi HOO-a, na kojemu je prisustvovala Glavna tajnica HZS-a, Blaženka Jagatić. 

Na kolegiju je prezentirano programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2017. godinu, te je glavni tajnik HOO-a Josip Čop, izvijestio nazočne o visokom stupnju realizacije plana i preostalim sredstvima. Razgovaralo se o izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u sportu i financijskog plana HOO-a za 2018. godinu, o inicijativi za dodjelu državne naknade za izvrsnost zaslužnim sportašima iz neolimpijskih sportova (ili disciplina), o problematici operativnih zahvata naših sportaša u inozemstvu te o možebitnim obvezama sportskih saveza prema Zakonu o pružanju usluga u turizmu.

U sklopu Kolegija, održana je Radionica na temu primjene Uredbe o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation - GDPR) koja će zakonsku pravosnažnost dobiti krajem svibnja tekuće godine, a koju će biti potrebno implementirati u poslovanje nacionalnih športskih saveza. Predstavnica Zavoda za informatičku djelatnost Hrvatske (ZIH) odgovarala je na brojne upite predstavnika nacionalnih sportskih saveza te uputila na mogućnost rješavanja pojedinih GDPR prepreka pravilnicima unutar Saveza.

Detaljnije o održanom Kolegiju tajnika pročitajte klikom na link.