KUP BRODA, FAI F3K World Cup 2018 

2018-06-06

U organizaciji Aerokluba BROD, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog Zrakoplovnog Saveza, proteklog je vikenda u Slavonskom Brodu održano natjecanje Svjetskog kupa u F3K kategoriji rukom bacanih modela jedrilica (eng. Discuss Launch Gliders). Natjecanje je održano na gradskom aerodromu JELAS od 2. do 3. lipnja 2018. godine. Na natjecanju je sudjelovalo 10 natjecatelja, od toga šest iz Hrvatske i četiri iz inozemstva, i to tri natjecatelja iz Mađarske, te jedan iz Rusije.

1. mjesto u ukupnom poretku osvojio je Arijan Hucaljuk, 2. mjesto zauzeo je Nikola Frančić, dok je 3. mjesto osvojio Marko Damjanović. Juniorski je pobjednik Marko Damjanović, a drugo mjesto zauzeo je član aerokluba Brod, Leon Matić.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima održano je 14 serija plus dvije ekshibicije. Prva je bila bacanje modela u vis gdje su natjecatelji kao i organizatori pokazali zavidnu sposobnost bacanja modela što više u zrak. Pobjedu je odnio Arijan Hucaljuk s dosegnuta 72 metra, dok je 2. mjesto osvojio Nikola Frančić s dosegnutih 69 metara. Drugi dan, održan je tzv. ''Poker'' u trajanju od 15 minuta gdje su Arijan i Nikola postigli najbolje rezultate osvojivši maksimalan broj bodova, te još jednom dokazali izvrsnost u F3K kategoriji.