Internacionalni kup F1N i F1N-150

2024-04-03

Natjecanje International kup Kutina održano je 09.03.2024. godine u školskoj dvorani Kutina, u organizaciji Aeromodelarskog kluba Sisak. Sudjelovalo je ukupno 65 natjecatelja, od čega 40 hrvatskih i 25 stranih natjecatelja iz Mađarske, Srbije, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije: F1N i F1N-150, a postignuti su odlični rezultati.

U kategoriji F1N sudjelovalo je 65 natjecatelja. 1. mjesto u ukupnom poretku osvojio je Darko Ozimec (AK Osa Kutina), 2. mjesto osvojio je Stevan Janović (AK Sombor), dok je 3. mjesto zauzeo Vilim Zobec (AK Karlovac). U kategoriji juniora, 1. mjesto osvojio je Jaka Trebižan (MD Ventus), 2. mjesto zauzeo je Matija Krečić (MD Ventus), dok je 3. mjesto zauzeo Mariano Tadić (AK Osijek). U kategoriji osnovci, 1. je mjesto osvojio Jaka Trebižan (MD Ventus), 2. mjesto zauzeo je Matija Krečić (MD Ventus), dok je 3. mjesto zauzela Mateja Litvai (AK Sombor). U kategoriji komaraca, 1. mjesto osvojio je Patrik Lemut (MD Ventus), 2. mjesto zauzeo je Dino Brandić (AK Osijek), dok je 3. mjesto zauzla Tea Bombek (MK Zaprešić). U ženskoj konkurenciji 1. je mjesto osvojila Mirjana Ozimec (AK Osa Kutina), 2. mjesto osvojila je Antonija Ančić (AK Osa Kutina), dok je 3. mjesto osvojila Natalija Nišević (AK Osijek).

U kategoriji F1N-150 sudjelovao je 61 natjecatelj, a 1. mjesto u ukupnom poretku osvojio je Igor Nišević (AK Osijek), 2. mjesto zauzeo je Darko Ozimec (AK Osa Kutina), dok je 3. mjesto zauzeo Stevan Janović (AK Sombor). U kategoriji juniora, 1. mjesto osvojila je Petra Matana (MK Zaprešić), 2. mjesto zauzeo je Milan Medić (AK Sombor), dok je 3. mjesto osvojio Mariano Tadić (AK Osijek). U kategoriji osnovaca, 1. mjesto osvojila je Petra Matana (MK Zaprešić), 2. mjesto osvojio je Milan Medić (AK Sombor),dok je 3. mjesto zauzeo Jakov Gregić (AK Osijek). U kategoriji komaraca, 1. mjesto osvojila je Tea Bombek (MK Zaprešić), 2. mjesto zauzeo je Dino Brandić (AK Osijek), dok je 3. mjesto osvojio Ivano Pešut (AK Osa Kutina). U ženskoj konkurenciji 1. je mjesto osvojila Petra Matana (MK Zaprešić), 2. mjesto osvojila je Mirjana Ozimec (AK Osa Kutina), dok je 3. mjesto osvojila Natalija Nišević (AK Osijek).

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.