Međunarodno natjecanje u F1N-150 i F1N kategorijama

2018-10-30

Međunarodno natjecanje zrakoplovnih modelara u kategoriji dvoranskih modela F1N-150 i F1N održano je 27. listopada 2018. godine u Slavonskom Brodu, a sudjelovalo je 55 modelara iz BiH, Srbije i Hrvatske.

U kategoriji F1N-150 koji se startaju pomoću praćkice prvo mjesto u ukupnom plasmanu zauzeo je Igor Nišević, član AK Osijek, ispred Damira Kosira iz MK Zaprešić, dok je treće mjesto zauzeo Alen Tucman iz MK Zaprešić.

Ivan Kelam Rupčić, član AK Osijek u konkurenciji mlađi juniori zauzeo je prvo mjesto, drugo mjesto zauzeo je Borna Zobec, član AK Karlovac, dok je treće mjesto zauzeo Filip Maletić, također član Osijek. U kadetskoj konkurenciji, u istoj kategoriji prvo je mjesto osvojio Borna Zobec, član AK Karlovac, drugo mjesto zauzela je Hana Višinger, članica AK Osijek, dok je treće mjesto zauzeo Filip Maletić, član AK Osijek.

U kategoriji F1N izbacivanjem iz ruke modeli raspona krila od 500 mm mladi su Osječani također briljirali, uzevši četiri medalje. U konkurenciji mlađi juniori Ivan Kelam Rupčić zauzeo je prvo mjesto, dok je Filip Maletić zauzeo treće mjesto. U kadetskoj konkurenciji prvo je mjesto osvojio Filip Maletić, dok je treće mjesto zauzela Hana Višinger.

Osječki zrakoplovni modelari do kraja će godine sudjelovati na još dva međunarodna natjecanja u Zrenjaninu i u Belišću gdje očekuju također dobre rezultate.