Natječaj za stipendije Zaklade Marin Čilić

2018-10-29

Proslavljeni tenisač i ambasador Europskog tjedna sporta Marin Čilić pokrenuo je hvalevrijednu inicijativu u vidu natječaja za stipendije Zaklade Marin Čilić. Projekt je namijenjen darovitim mladim sportašima, klasičnim glazbenicima i učenicima (školama) izvrsnim u prirodoslovnim predmetima, a kojima je potrebna dodatna potpora kako bi u potpunosti razvili svoje vještine i interese. Uz glazbene stipendije i donaciju školi za obnovu laboratorija, Marinova Zaklada dodjeljuje stipendiju i mladim športašima, i to sveukupno 5 stipendija za športaše koji pohađaju srednju školu, a članovi su nacionalne selekcije u svojoj uzrasnoj kategoriji u individualnom olimpijskom športu. Stipendije su namjenske te se mogu iskoristiti za usavršavanje, odlazak na seminare, natjecanja ili kupnju športske opreme.

Stipendije su namijenjene isključivo za daljnji razvoj potencijala mladih sportaša, a učenici i studenti koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog statusa imat će prednost pri dodijeli stipendija.

Natječaj je otvoren do 22. studenog 2018. godine, a više o detaljima natječaja možete pronaći na Marinovoj službenoj stranici.