Svjetsko prvenstvo u F3K kategoriji

2017-07-31

Svjetsko modelarsko prvenstvo u F3K kategoriji održano je od 23. do 29. srpnja 2017. u Ukrajini. Hrvatsku su predstavljali reprezentativci u sastavu Marko Damjanović (17 god.), Luka Črep (14 god.) i Viktor Copan (16 god.) koji su osvojili broncu u ekipnom poretku.

Od osamostaljenja Republike Hrvatske ovo je prvo sudjelovanje predstavnika Hrvatske na natjecanju međunarodnog karaktera u juniorskoj konkurenciji.

Junior Marko Damjanović ostvario je vrhunske rezultate i u pojedinačnom poretku juniora plasirajući se na 6. mjesto od ukupno 38 natjecatelja iz 11 zemalja svijeta.

U konkurenciji seniora Nikola Frančić držao je, do samog ulaska u finale, prvu poziciju na ljestvici, te kao prvoplasirani finalist uz konkurenciju od 90 vrhunskih natjecatelja iz 33 zemlje svijeta, plasirao se na 6. mjesto svjetskog poretka. Danijel Horvatić osvojio je 10. mjesto. Seniorska F3K reprezentacija u ekipom poretku plasirala se na 11. mjesto svjetske rang liste od ukupno 33 zemlje svijeta, sudionice ovog prvenstva.