Odluke FAI modelarske komisije (CIAM) o organizacijama natjecanja 2021./2022.

2021-06-14

Odluke FAI modelarske komisije (CIAM) o organizacijama natjecanja: Svjetska / Kontinentalna prvenstva, Svjetski kup / Otvoreni međunarodni događaji te sudjelovanje juniora na nantjecanjima

1. Svjetska / Kontinentalna prvenstva

U priloženom pdf. dokumentu niže nalazi se popis s preostalim događajima za 2021. godinu. Također, uključena je i nova tablica s programom za 2022. godinu i dalje.

2. Svjetski kup / Otvoreni međunarodni događaji

Dozvoljava se organizacija i održavanje Svjetskih kupova nakon 1. srpnja 2021. godine. Svaki organizator koji je već prijavljen za događanja 2021. godine mora kontaktirati koordinatora Svjetskog kupa određene klase i objaviti hoće li se događaj dogoditi prema rasporedu (ako je događaj planiran od 1. srpnja i nakon toga) ili će se zakazati novi datumi ili će događaj biti zakazan za sljedeću godinu.

Događaji će se održati ako je moguće i ako je izvedivo. Svaki organizator morat će unaprijed obavijestiti sudionike o lokalnim procedurama vezanim za COVID-19 za određeni događaj u skladu s nacionalnim ograničenjima koja vrijede. Ne primjenjuju sve zemlje ista ograničenja. Organizatorima se preporučuje da pažljivo pročitaju objavljene FAI smjernice.

3. Sudjelovanje juniora

Za svjetska i/ili kontinentalna prvenstva i svjetske kupove primjenjivat će se postojeća pravila objavljena u ''CIAM General Sporting Code''.