Osvrt na trenutno stanje u HZS

2020-04-02

Sukladno aktualnoj situaciji u RH uzrokovanoj pandemijom korona virusa, kao i uspostavljenim potrebnim mjerama za suzbijanje širenja istoga, a unutar kojih je i zabrana napuštanja mjesta prebivališta, uz sve navedeno, Zagreb i okolicu je dana 22.03.2020.g. zadesio i značajan potres u kojemu je, između ostalih građevina u Zagrebu, oštećena i poslovna zgrada HZTK u Dalmatinskoj 12, gdje je i sjedište HZS.

Nakon izvida statičara donesena je i odluka od strane istih, da je poslovna zgrada u Dalmatinskoj 12 privremeno neupotrebljiva. Sanacija zgrade se odgađa do daljnjega i biti će pokrenuta kada se stvore uvjeti za isto, stoji u priopćenju HZTK.

Ulazak u zgradu i u urede, radi iznošenja nužnih stvari, HZS-u je bilo odobreno dana 31.03.2020.g., a boravak u zgradi je zabranjen do daljnjega.

HOO je također obavijestio sve svoje članice da je rad stručne službe obustavljen do daljnjega.

S obzirom na trenutnu situaciju , za koju još ne znamo koliko će potrajati, obavještavam Vas da Stručna služba HZS obavlja posao od kuće uz vrlo ograničene mogućnosti za normalan rad.

Zadani rokovi koje HZS ima prema nadležnim institucijama, unatoč trenutnoj situaciji, izvršavaju se regularno i bez kašnjenja.

Poslovne prostorije HZS oštećene su u manjoj mjeri, ali uredi ispod HZS na 1. katu i prizemlju pretrpjeli su veća oštećenja na nosivim i vanjskim zidovima.

Hrvatski zrakoplovni savez

Glavna tajnica
Blaženka Jagatić