Radionice AK Osijek: F1N-150 i F1N, 2021.

2022-01-20

U prostorijama Aerodroma Osijek, AK ''Osijek'' je tijekom kolovoza 2021.g. provodio radionicu u kategoriji F1N i F1N-150 u trajanju od 20 školskih sati.

Sudjelovalo je 10 polaznika u dobi od 1. do 8. razreda osnovne škole. Izrađivali su se modeli kategorije F1N-150 koji se startaju na gumicu, provodila se teoretska nastava i na kraju je održana reglaža i letenje. Na radionici su se polaznici upoznavali s kategorijom F1N te s materijalima i alatima koje će koristiti prilikom izrade modela. Polaznici su na početku radionice izrađivali pojedine dijelove za model, koje su zatim lijepili i spajali u jednu cjelinu, te je svaki od njih izradio po dva modela. Zatim je odrađena radionička reglaža i pripreme za odlazak u dvoranu, gdje su se modeli provjeravali za završni let, te je održano predavanje o pravilnom izbačaju i startanju samih modela.

Cilj radionice je privlačenje mladih ljudi na bavljenje zrakoplovnim modelarstvom, upoznavanje istih sa naprednim tehnologijama u modelarstvu, te obuka djece kako bi se u budućnosti mogli baviti i naprednijim kategorijama zrakoplovnog modelarstva i samostalno se natjecati u raznim kategorijama. Radionicu je vodio gosp. Filip Glogoški.