Radionice AK Požega: F1N-150 i F1N, 2023.

2024-02-14

AK ''Požega'' - radionice, F1N-150 i F1N

Aeroklub Požega je tijekom 2023. godine održavao zrakoplovno modelarske radionice u prostorijama Tehničke kulture grada Požege te u sportskoj dvorani Osnovne škole Pleternica. Sudjelovalo je 15 polaznika u dobi od 4. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole. Na radionicama osnovnoškolci i srednjoškolci izrađuju modele aviona i obučavaju se njihovom rukovanju za potrebe natjecanja. Održan je i ljetni kamp u Prvić luci gdje su polaznici svladavali izradu natjecateljskih modela F1N i F1N 150.

Polaznici radionice sudjelovali su na Tenja INDOOR OPEN 2023. gdje su natjecatelji ostvarili dobre rezultate, a mlađi junior Filip Kantor (polaznik radionice) osvojio je treće mjesto. Cilj radionica je upoznavanje mladih sa zrakoplovnim modelarstvom, sa tehnikama izrade modela aviona, tehnikama letenja te priprema polaznika za sudjelovanje na natjecanjima. Radionice je vodio gosp. Vinko Neruda.

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.