Radionice raketnog modelarstva

2020-01-31

U organizaciji MK Zenit i suradnji s AK Fenix Cerić, održana je radionica u raketnom modelarstvu, točnije izrada raketnih modela.

Tijekom radionice polaznici su usvojili znanja i vještine u izradi dijelova modela od stakloplastike i balze te raketoplane. Osnovni cilj radionica stjecanje je znanja i vještina mladih članova u izradi složenijih raketnih modela te nastup na nacionalnom prvenstvu, kao mlada juniorska ekipa. Završni rezultat radionice je potpuna autonomija polaznika prilikom izrade i rukovanja modelima, kao i njihovo lansiranje na natjecanjima. Na radionici je sudjelovalo ukupno 5 polaznika, uzrasta od 17 do 18 godina, srednjoškolci, a vodio ju je gosp. Darko Krajinović, član AK Fenix Cerić.

U organizaciji MK Zenit i suradnji s AK Međimurje, održana je radionica o izradi raketnih modela S3A-rakete s padobranom, S4A-raketoplani i S6A-rakete s trakom po FAI sportskom pravilniku. Nakon teorijskog dijela te izrade modela, tri mlada člana AK Međimurje nastupala su na državnom prvenstvu 2019. godine u juniorskoj konkurenciji. Na radionici je sudjelovalo ukupno 3 polaznika, osnovnoškolci, a vodio ju je gosp. Leonardo Belović, član AK Međimurje. Cilj radionica i tečajeva je privlačenje djece i mladih na bavljenje raketnim modelarstvom, budući da je raketno modelarstvo veoma zanimljiva grana modelarstva. Djecu i mlade upoznaje se sa osnovama raketnog modelarstva, te im se demonstrirala zanimljivost i atraktivnost ove kategorije modelarstva u cilju da jednog dana i oni postanu aktivni natjecatelji i članovi reprezentacije Hrvatskog zrakoplovnog saveza.