Državno prvenstvo u preciznom slijetanju parajedrilicom

2018-11-06

U organizaciji KPJ Jastreb i LK ParaFreek u Radoboju je u subotu, 20.10.2018. godine održano državno prventvo u preciznom slijetanju parajedrilicom RADOBOJ OPEN 2018. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 19 natjecatelja, i to 5 stranih i 14 hrvatskih natjecatelja.

Najbolji rezultat ostvario je Zvonimir Vlah, član PJK Zagreb, te je tako postao novi državni prvak. 2. mjesto osvojio je David Pikutić također iz PJK Zagreb, dok je 3. mjesto osvojio Vedran Žgela iz ZK Parafreek.

U OPEN konkurenciji 1. mjesto osvojio je David Mercer iz Velike Britanije, 2. mjesto osvojio je Renato Hehrega iz Slovenije, dok je 3. mjesto osvojio Zvonimir Vlah iz PJK Zagreb.

Rezultati dostupni putem poveznice.

U sklopu državnog prvenstva Radoboj 2018 održan je seminar za usavršavanje sudaca. Seminar je bio namijenjen novim sucima kao i postojećim, iskusnim sucima, a koji žele biti formalno prepoznati od organizatora FAI 2 cat. natjecanja i CIVIL‐a.

Svrha seminara bila je edukacija sudaca o FAI‐u kao krovnoj organizaciji koja propisuje pravila i međunarodne standarde koji osiguravaju fer i nepristrano suđenje i na pozitivan način utječu na kvalitetu pilota u preciznom slijetanju.

Seminar je organiziran i proveden od strane međunarodne tročlane ekipe FAI CIVIL cat. 1 sudaca: Maja Karas (CRO), Simon Gruber (SLO) i Sonja Papeš (CRO), a sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela prema FAI/CIVIL programu. Teorijski dio (u učionici) sadržavao je detalje o krovnoj organizaciji, primjenjivim dokumentima, pravilima i propisima te o načinu i zahtjevima ispravnog suđenja, dok se praktični dio održavao na terenu Državnog prvenstva Radoboj 2018, gdje su, uz pomoć trenera, suci primjenjivali stečena znanja i vještine.

Sucima su uručeni Certifikati o sudjelovanju i sudačke knjižice (logbook) za daljnje notiranje sudačkog iskustva.

Seminaru je prisustvovalo ukupno deset kandidata, od kojih je osam završilo teorijski i praktični dio, dok su dvojica prisustvovala samo na teorijskom dijelu (natjecatelji).
Popis kvalificiranih hrvatskih sudaca za precizno slijetanje dostupan je putem poveznice.