Svjetski prvak i viceprvak!!

2017-08-15

S ponosom objavljujemo da je Hrvatska ponovno na samom vrhu svjetskog zrakoplovnog modelarstva. U pojedinačnoj F1A kategoriji, članovi hrvatske modelarske reprezentacije osvojili su titulu prvaka i viceprvaka svijeta. 

Igor Bombek s osvojenom zlatnom medaljom i Robert Leško s osvojenom srebrnom medaljom u konkurenciji od ukupno 113 natjecatelja iz 40 zemalja svijeta, uzdigli su Hrvatsku ponovno na zasluženo prvo mjesto u svjetskom modelarskom poretku u kategoriji slobodno letećih modela.

U konkurenciji od 113 natjecatelja iz 40 zemalja svijeta, Igor Bombek osvojio je titulu prvaka, a Robert Leško titulu viceprvaka u F1A kategoriji slobodno letećih modela.

Reprezentativac F1C kategorije, Darijo Jermol plasirao se na 8 mjesto svjetskog poretka u ukupnoj konkurenciji od 79 natjecatelja svijeta, dok su se reprezentativci F1B kategorije, Danko Sokolic, Vinko Tomljanović i Ante Franić plasirali u zlatnu sredinu svoje konkurencije.

Svjetsko F1ABC prvenstvo održano je u Mađarskoj (Szentes) od 6. do 12. kolovoza 2017. godine, a pokrovitelj sudjelovanja predstavnika Hrvatske na ovom natjecanju bio je Hrvatski zrakoplovni savez.