ZLATO i SREBRO za reprezentativce HZS na Svjetskom prvenstvu u F3K kategoriji zrakoplovnog modelarstva

2019-07-31

Svjetsko prvenstvo u zrakoplovnom modelarstvu u F3K kategoriji održano je u razdoblju od 14. do 20. srpnja 2019. godine u Mađarskoj, a sudjelovali su natjecatelji iz 31 zemlje svijeta i to Njemačka, Francuska, Češka, Sjedinjene Američke Države, Švicarska, Poljska, Austrija, Novi Zeland, Južnoafrička Republika, Nizozemska, Izrael, Japan, Švedska, Slovačka, Kina, Velika Britanija, Italija, Kanada, Belgija, Australija, Ukrajina, Litva, Danska, Kazahstan, Turska, Mađarska, Finska, Singapur, Rusija, Rumunjska i Hrvatska.

Reprezentativci Hrvatskog zrakoplovnog saveza ostvarili su vrhunske rezultate - Marko Damjanović osvojio je ZLATNU medalju u juniorskom poretku, u konkurenciji između 25 natjecatelja iz cijelog svijeta.

Nikola Frančić je do samog ulaska u finale držao prvu poziciju na ljestvici, te kao prvoplasirani finalist, na kraju zauzeo odlično 5. mjesto u ukupnom seniorskom poretku, u konkurenciji od 87 natjecatelja iz cijeloga svijeta. 

Hrvatska reprezentacija zauzela je i vrhunsko 2. mjesto, osvojivši SREBRNU medalju u ekipnom poretku. 

I ostali hrvatski reprezentativci osvojili su odlične rezultate, tako je u ukupnom seniorskom poretku, Arijan Hucaljuk zauzeo 14. mjesto, dok je Filip Geci zauzeo 36. mjesto, u konkurenciji od ukupno 87 natjecatelja. Junior Luka Črep zauzeo je odlično 11. mjesto u ukupnom juniorskom poretku, te su zajedno, Luka Črep i Marko Damjanović, u ekipnom juniorskom poretku zauzeli 8. mjesto, od ukupno 10 ekipa.

Hrvatski reprezentativci ostvarili su vrhunske rezultate na Svjetskom prvenstvu, te tako opravdali i ponovno dokazali kako su u F3K kategoriji zrakoplovnog modelarstva, među najboljima na svijetu.