ZLATO i SREBRO za reprezentativce HZS

2022-08-12

Svjetsko prvenstvo u zrakoplovnom modelarstvu u F3K kategoriji održano je u razdoblju od 24. do 29. srpnja 2022. godine u Slovačkoj.

Sudjelovali su natjecatelji iz 22 zemlje svijeta i to Njemačka, Češka, Francuska, Sjedinjene Američke Države, Austrija, Litva, Poljska, Švicarska, Nizozemska, Izrael, Južnoafrička Republika, Slovačka, Ukrajina, Velika Britanija, Italija, Danska, Belgija, Rumunjska, Finska, Latvija, Norveška i Hrvatska.

Hrvatsku reprezentaciju činilo je sedam članova. Nikola Frančić, Arijan Hucaljuk i Marko Damjanović u svojstvu pilota, Miljenko Frančić i Zoran Lulić kao pomoćnici reprezentacije, Vid Martin Lulić juniorski predstavnik Hrvatske na svjetskom prvenstvu i Filip Geci kao izbornik reprezentacije.

Reprezentativci Hrvatskog zrakoplovnog saveza ostvarili su vrhunske rezultate - Hrvatska reprezentacija osvojila je 1. mjesto u seniorskom ekipnom poretku, dok je Vid Martin Lulić osvojio 2. mjesto u pojedinačnom juniorskom poretku.

Pojedinačno najbolje mjesto osvojio je Arijan Hucaljuk zauzevši 10. mjesto, Nikola Frančić osvojio je 12. mjesto, dok je Marko Damjanović zauzeo 19. mjesto u ukupnom pojedinačnom seniorskom poretku.

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.