DP sobnih modela kategorija F1N, F1N-150 i F1D

2021-07-09

U organizaciji AK ''Karlovac'', od 21.06. do 27.06.2021. godine u Karlovcu u Školskoj sportskoj dvorani ''Mladost'' održano je Državno zrakoplovno modelarsko prvenstvo sobnih modela kategorija F1N, F1N-150 i F1D.

Sudjelovalo je ukupno 15 natjecatelja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. 

U kategoriji F1N sudjelovalo je ukupno 14 natjecatelja iz 4 kluba. U pojedinačnoj konkurenciji 1. mjesto osvojio je Damir Kosir (MK Zaprešić), 2. mjesto osvojio je Alen Tucman (MK Zaprešić) dok je 3. mjesto zauzeo Andrija Horvatin (AK Karlovac). U ekipnom poretku 1. mjesto zauzela je ekipa MK Zaprešić, 2. mjesto AK Karlovac, a 3. mjesto AK Osijek. U juniorskoj konkurenciji 1. mjesto pojedinačno osvojio je Dominik Pajkurić (AK Osijek), 2. mjesto zauzeo je Mak Balaš (AK Osijek), 3. mjesto Mariano Tadić (AK Osijek). U ekipnom juniorskom poretku 1. mjesto zauzela je ekipa AK Osijek, dok je 2. mjesto zauzela ekipa AK Karlovac. 

U kategoriji F1N-150 sudjelovalo je ukupno 13 natjecatelja iz 4 kluba. U pojedinačnoj konkurenciji 1. mjesto osvojio je Damir Kosir (MK Zaprešić), 2. mjesto osvojio je Filip Glogoški (AK Osijek) dok je 3. mjesto zauzeo Vladimir Linardić (MK Zaprešić). U ekipnom poretku 1. mjesto zauzela je ekipa MK Zaprešić, 2. mjesto AK Osijek, a 3. mjesto AK Karlovac. U juniorskoj konkurenciji 1. mjesto pojedinačno osvojio je Borna Večei (AK Osijek), 2. mjesto zauzela je Mihaela Radić (AK Osijek), a 3. mjesto Borna Zobec (AK Karlovac). U ekipnom juniorskom poretku 1. mjesto zauzela je ekipa AK Osijek, dok je 2. mjesto zauzela ekipa AK Karlovac. 

U kategoriji F1D sudjelovalo je ukupno 5 natjecatelja iz 3 kluba. U pojedinačnoj konkurenciji 1. mjesto osvojio je Vladimir Linardić (MK Zaprešić), 2. mjesto osvojio je Damir Kosir (MK Zaprešić) dok je 3. mjesto zauzeo Igor Nišević (AK Osijek). U ekipnom poretku 1. mjesto zauzela je ekipa MK Zaprešić, 2. mjesto ekipa AK Karlovac, a 3. mjesto AK Osijek. 

Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu pružaju Hrvatska zajednica tehničke kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.